Co myślicie na temat porodu ze znieczuleniem lub w wodzie? Znacie szpitale, w których można rodzić w wodzie? Słyszałam, że jest mniej bolesny.
Co do porodu w wodzie nie mam doświadczenia i nie umiem doradzić, wiem że w Szpitalu Św. Zofii w Warszawie takie porody się odbywają, sama jak tam rodziłam to na sali była duża wanna. Co do znieczulenia to zdecydowanie polecam! osobiście z niego korzystałam i choć przez jakiś czas nie cierpiałam w mękach
ale jak wiadomo ile rodzących tyle opinii na ten temat. Ja ja tylko dostałam właściwych skurczy od razu powiedziałam do męża, że bez znieczulenia nie dam rady
) i nie zastanawiałam się nad ewentualnymi zagrożeniami, w tym momencie nic cię nie obchodzi... chcesz jedynie żeby przestało boleć, więc po co się tak męczyć ![]()
powodzenia
Wszystko moje mamusie zalezy od organizmu;)Ja np nie balam sie porodu ani bolu,bardziej balam sie mysli na temat znieczulenia zewnatrzoponowego i sie uparlam i wmowilam sobie,ze wiecej zada mi bol i cierpienie tego znieczulenia niz sam porod,i tak bylo!!!Mieszkam w Londynie i tam rodzilam,od pierwszych skurczy zajelo mi to 15h i wdychalam tylko gaz znieczulajacy(bardzo wesolo mi bylo po nim) co prawda ciezko bylo,dzidziusia musieli wyciagac kleszczami,ale gdy tylko wzielam go na rece zapomnialam o bolu,dosslownie wszystko minelo.Teraz moj Olo ma 5 m-cy i jest radosnym dzieckiem :)Pozdrawiam