dziewczyny ile oliwkowalyscie swoje dzieciatka po kapieli. kiedy najlepiej zamienic oliwke na balsam... poczytalam troche na ten temat w necie i krazy wiele sprzecznych opinii. ciekawa jestem jak to u was jest lub bylo.
Cześć
Moja Oliwka na samym początu była smarowana oliwką,ale z racji jej długich włosów szybko przeszłam na balsam
I powiem Ci ze owiele bardziej chwale sobie balsamy dla dzieci.Po pierwsze szybciej sie wchłania ,nie tłusci wszystkiego w koło.Tak od siebie polecam CI serie kosmetyków dla dzieci firmy Bübchen.Możesz te kosmetyki kupic w aptece albo w rossmanie. ![]()
Ja smarowałam moją córeczkę oliwką jakieś 4 miesiące, teraz smaruję jej tylko fałdki i zgięcia (pod kolankami, łokciami, karczek, pod pachami).Ponieważ skóra malca powinna oddychać.
Cześć. Moją 6-m-czną Michalinkę chciałabym nauczyć zasypiać samodzielnie w łóżeczku. Do tej pory śpi z nami i zasypia przy piersi. Mam nadzieję, że są jakieś mniej drastyczne metody niż 3-5-7. Pozdrawiam.
Prosimy o dodawanie postów w odpowiednich wątkach, jeżeli nie ma prosimy o dodanie nowego. Pozdrawiamy.
A ja syna choć już nie jest malutki raz w tygodniu smaruję oliwką, kiedyś miałam taką w spray - rewelacja. Balsamy są oczywiście wygodne ale zdaje się, że pełnią nieco inną rolę niż oliwka?