dziecko24.pl - porady pediatryczne online

Logowanie: Rejestracja

Jesteś tutaj: Strona główna > Porady

Partnerzy Strategiczni

  • Polfa Warszawa
Konkursy

Galeria zdjęć konkursowych

» Zobacz inne zdjęcia

W oparciu o podane kryteria znaleźliśmy odpowiedzi prezentowanych poniżej:

« Powrót

  • myssszka1984

    19 grudzień 2014

    Witam serdecznie.Proszę o interpretacje wyników badań. Morfologia (C55) Leukocyty ¯ 4,84 tys/μl 6,0 — 13,0 Erytrocyty 4,71 mln/μl 3,7 — 5,3 Hemoglobina 12,4 g/dl 10,9 — 14,3 Hematokryt 34,3 % 31,0 — 44,0 MCV 72,8 fl 71,0 — 85,0 MCH 26,3 pg 24,0 — 32,0 MCHC ­ 36,2 g/dl 29,0 — 35,0 Płytki krwi 306 tys/μl 150 — 400 Limfocyty # 2,54 tys/μl 2,1 — 6,0 Monocyty # 0,38 tys/μl 0,2 — 1,0 Neutrofile # 1,7 tys/μl 1,5 — 7,9 Eozynofile # 0,19 tys/μl 0,02 — 0,75 Bazofile # 0,03 tys/μl 0,02 — 0,35 Limfocyty % 52,5 % 20,0 — 67,0 Monocyty % 7,9 % 4,0 — 10,0 Neutrofile % 35,1 % 20,0 — 50,0 Eozynofile % 3,9 % 0,0 — 5,0 Bazofile % 0,6 % 0,0 — 2,0 RDW-SD 35,5 fl 35,1 — 41,7 RDW-CV 13,7 % 11,5 — 14,5 PDW 11,5 fl 9,0 — 17,0 MPV 10,3 fl 7,5 — 12,6 P-LCR 26,5 % 13,0 — 46,4 PCT 0,31 % Badanie ogólne moczu (A01) Barwa słomkowa Przejrzystosc zupełna Odczyn pH 6,0 Ciezar własciwy 1,020 Białko nieobecny Cukier nieobecny Urobilinogen w normie Bilirubina nieobecna Ciała ketonowe nieobecne Krew nieobecna Azotyny nieobecne Leukocyty nieobecne Mikroskopowy osad moczu (A19) Nabłonki płaskie nieliczne w.p.w. Leukocyty 0-2 w.p.w. Dodam że ok 3 tygodni temu brał antybiotyk a obecnie od 3 dni przyjmuje syrop Immunotrofina 5ml raz na dobę.

  • Odpowiedź naszego lekarza:

    Obniżona dla wieku ilość leukocytów/ po infekcji wirusowej, po lekach?/, podwyższona limfocytów- zazwyczaj objaw infekcji wirusowej. Pozostałe parametry w normie dla wieku.

    Lekarz Dziecko24.pl

    Przypominamy, ze podana przez nas odpowiedź jest jedynie sugestią. Nie zastąpi ona wizyty u lekarza.

Zobacz podobne pytania:

Witam! Mój synuś ma niecałe 4 latka, dzisiaj rano obudził się i powiedział że bola go nóżki! Zdarzały mu się już takie sytuacje ale zawsze wieczorem lub w nocy co łączymy z bólami wzrostowymi synek jest dużym chłopakiem! Prócz...

zobacz »

Witam. Mój syn (4 lata) od września poszedł do przedszkola i zaczęły się infekcje górnych dróg oddechowych. Syn jest praktycznie non stop zainfekowany. Ma katar na zmianę gęsty zielony śmierdzący ropą, a potem znów jest wodnisty. Do...

zobacz »

Zobacz podobne materiały:

Moje dziecko ma owsiki!

Myśl o tym, że dziecko ma w swoim ciele owsiki, nie należy do najprzyjemniejszych – w końcu jakby nie patrzeć, mówimy o małych robaczkach. Niestety, owsicą można zarazić się w niezwykle prosty sposób – kiedy więc Twój maluch...

zobacz »

Przedwczesne dojrzewanie płciowe

Zwykle zaskakuje nas, jak szybko rosną nasze dzieci – smyk, który jeszcze przed chwilą był słodkim niemowlakiem, dumnie paraduje już z plecakiem szkolnym. Są jednak sytuacje, kiedy czujemy, że nasza pociecha rozwija się bardzo szybko i...

zobacz »

Tagi: