dziecko24.pl - porady pediatryczne online

Logowanie: Rejestracja

Jesteś tutaj: Strona główna > Porady

Partnerzy Strategiczni

  • Polfa Warszawa
  • SymbioticPlus
  • Enteromax
Konkursy

Galeria zdjęć konkursowych

adzia21

» Zobacz inne zdjęcia

W oparciu o podane kryteria znaleźliśmy 16 809 odpowiedzi prezentowanych poniżej:

« Początek · Poprzedni · 1 2 3 ... 19 20 21 22 23 ... 3360 3361 3362 · Następny · Koniec »

  • mamapauliny

    18 kwiecień 2014

    Witam!!! Moja coreczka prawie 4letnia 3 tyg temu wyszla ze szpitala miala zap. pluc. Bylysmy tam tydzien. Minely 2 tyg od wyjscia gdy corka zaczela przez 2 dni goraczkowac po 38.5. Po dwoch dnich miala stany podgoraczkowe awczoraj 37,2. Te stany podgoraczkowe utrzymuja sie do dzisiaj. Po wyjsciu ze szpitala byla wesola jak zawsze. Teraz jest zmeczona, ciagle mowi ze jej zimno, bialka w oczkach delikatnie sie zaczerwienily. Apetyt ma. Lekarz stwierdzil ze to wirus. Dlaczego ciagle ma stan podgoraczkowy? ile moze sie utrzymywac? co mozna podac zapobiegawczo? nie ma kataru kaszel sporadycznie suchy.

  • kasiasb

    16 kwiecień 2014

    Dzień Dobry, moja 3-letnia córka od blisko 2 tygodni ma bardzo obfity, zielony katar. Wieczorami temperatura podnosi się do 38 stopni (w pierwszych dniach do 38.8). Pediatra podejrzewał zapalenie uszu mimo, że córka nie skarżyła się na żaden ból. Zalecił wizytę u laryngologa i badanie krwi i moczu (min. aby ocenić, czy potrzebny będzie antybiotyk). Wczoraj laryngolog potwierdził wysiękowe zapalenie uszu. Odebrałam też wyniki badań. Bardzo proszę o pomoc w ich interpretacji. Podaje tylko te pozycje, które odbiegają od normy. LYM% - 37,9 % (norma 40-60), MCV - 78,5 fL (80-97), MCH - 26,7 pg (27-34), PLT - 401 k/uL (150-350), CRP - 1,060 mg/dl (

  • kapunia100

    15 kwiecień 2014

    Witam. Starszy syn okropnie zgrzyta zębami, innych objawów nie ma-tzn co mogłoby wskazywać np na owsiki- ma katar od wielu tygodniu. Młodszy syenk również zaczłą zgrzytać od kilku dni, ma dwa na górze i dwa na dole zęby, również ma katar, na który euphorbium i inne maści nie działają, co można mu jeszcze podać, bp tarszy ma steryd. I co jest przyczyną zgrzytania zębami?

  • joasia19803

    15 kwiecień 2014

    Witam.W piatek raniutko corke bolal brzuszek,wymiotowala,byla biegunka i miala lekka goraczke.Podalam leki i jakos udalo mi sie zapanowac nad tym,jednak z biegiem dnia doszedl katar.Na poczatku wodnisty a potem zolty.Podalam groprinosine i wode morska i tak do dzis,ale w nocy dzisiaj corka zaczela troche sucho pokaslywac.Jeszcze spi,wiec nie wiem jak bedzie w ciagu dnia.Czy moge wejsc z jakims syropem na kaszel?Jesli tak to z jakim?Boje sie zeby sie nie rozwinelo nic powazniejszego.A do kiedy podawac groprinosine?Pozdrawiam

  • ewa83

    14 kwiecień 2014

    Witam, corka ponad 5 lat, od wczoraj wieczora gorączkuje (39) podałam jej dzis rano nurofen i gorączka spadła do 37,5 a po 4h wzrosla do 38,4 ...podalam wiec eferalgan czopek. Córka mowi, ze bolą jak zgięcia łokci, nadgarstki ... Tak brak innych objawów, nie ma kataru, kaszlu, nie boli ja ucho ani jak sika ... Proszę oporadę jaki może być powód goraczki? Czy isc do lekarza czy odczekac 3 dni... Oraz jaką max dawke mogę podac paracetamolu w czopku? Kiedys pediatra wspominała , ze nawet 20-30 mg/kg mc (jesli gorączka jest wysoka) córka ma 20 kg Pozdrawiam i dziekuje Ewa

« Początek · Poprzedni · 1 2 3 ... 19 20 21 22 23 ... 3360 3361 3362 · Następny · Koniec »

Tagi: