dziecko24.pl - porady pediatryczne online

Logowanie: Rejestracja

Jesteś tutaj: Strona główna > Porady

Partnerzy Strategiczni

  • Polfa Warszawa
  • SymbioticPlus
  • Enteromax
Konkursy

Galeria zdjęć konkursowych

kapunia100

» Zobacz inne zdjęcia

W oparciu o podane kryteria znaleźliśmy 1 187 odpowiedzi prezentowanych poniżej:

« Początek · 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 235 236 237 238 · Następny · Koniec »

  • mada207

    16 maj 2014

    Witam.Moja córka ma 4 latka.Z powodu przerostu migdałków czesto choruje.Teraz ma stwierdzone wysiękowe obustronne zapalenie uszu.Już od miesiąca jest cały czas przytkana.Dziś rano wstała z chrypką.Do nosa ma krople steroidowe.Mam pytanie co można jej podać na tą chrypkę?Może jakąś inhalację tylko nie wiem z czego.Mam w domu Nebud i Berodual.Wszystko to chyba jest spowodowane tymi migdałami.Alergii żadnej nie stwierdzono ale podejrzewam że coś ja uczula gdyż ma wodnisty katar i łzawiące troszkę oko.Proszę o podpowiedz odnośnie tej chrypki.Pozdrawiam

  • agnieszka889660

    09 maj 2014

    witam, mam 2 pytania': córka ma zaczerwienione ucho. dostaje 3/4 tabl Biseptolu 480 i Otinum 2 razy po 1 kropli. Czy Biseptol pomaga na ucho?? Syn: od wczoraj ma biegunke i gorączkuje, brak apetytu. ciagnie sie za uszko, nie placze jak sie masuje ząbki-czuje ulge. czy zabkowanie moze sie objawiac biegunką?

  • kasiasb

    16 kwiecień 2014

    Dzień Dobry, moja 3-letnia córka od blisko 2 tygodni ma bardzo obfity, zielony katar. Wieczorami temperatura podnosi się do 38 stopni (w pierwszych dniach do 38.8). Pediatra podejrzewał zapalenie uszu mimo, że córka nie skarżyła się na żaden ból. Zalecił wizytę u laryngologa i badanie krwi i moczu (min. aby ocenić, czy potrzebny będzie antybiotyk). Wczoraj laryngolog potwierdził wysiękowe zapalenie uszu. Odebrałam też wyniki badań. Bardzo proszę o pomoc w ich interpretacji. Podaje tylko te pozycje, które odbiegają od normy. LYM% - 37,9 % (norma 40-60), MCV - 78,5 fL (80-97), MCH - 26,7 pg (27-34), PLT - 401 k/uL (150-350), CRP - 1,060 mg/dl (

  • asia_z

    07 kwiecień 2014

    Witam, byłam z synem u laryngologa, stwierdził,że ma ostre zapalenie ucha i jest wysięk. Ma powiekszone migdały łącznie z 3. a na migdałkach grzyb. Prawdopodobnie z przyjmowania dużej ilości lekarstw i sterydów do nosa. Przepisał sumamed forte 1 x dziennie przez 4 dni, mucofluid raz dziennie, nasometin i xzyzal wieczorem. Czy po tych lekach ten grzyb zniknie? Co mogę jeszcze podać,żeby się pozbyć tego grzyba, Może badania trzeba jakieś zrobić? Sami już nie wiemy robić? Syn nie gorączkuje. Parę dni w przedszkolu i znowu choroba. pozdrawiam

  • klbaibus

    01 kwiecień 2014

    Witam Syn (3,5 roku) od pół roku chodzi do przedszkola. Szybko zaczął chorować (głównie przeziębienia leczone bez antybiotyku), 2 razy lekkie zapalenie ucha (wystarczyły krople). Obecnie od 3 tygodni jest w miarę zdrowy. Zgodnie z sugestią lekarza arelgologa (co chwila ma wysypki na skórze) zrobiliśmy badania krwi. Wyniki w normie za wyjątkiem IgA (0,21 g/l) oraz IgG (4,63 g/l), IgM w dolnej granicy normy (0,6 g/l). Czy powinniśmy się tym bardzo przejmować? PS. Ostatnia infekcja (3 tyg. temu) wyleczona z użyciem Nurofen forte oraz syropow przeciw wirusowych, po której syn dostał większego niż zwykle uczulenia na skórze (według lekarza po lekarstwach).

« Początek · 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 235 236 237 238 · Następny · Koniec »

Tagi: